Malzemeler
6 levrek
1 su bardagi siviyag
2
defne yapragi
Karabiber
Sos için:
6
domates
3 sogan
1 havuç
1
defne yapragi
1 çay kasigi
kekik
2 dis
sarimsak
2 çorba kasigi margarin
2 çorba kasigi un
1 tutam tozseker
Tuz,
karabiber
--------------------------------------------------------------------------------
Yapilis Tarifi
Baliklari temizleyip yikayin. Siviyag, defne yapragi ve karabiberi genis bir kapta karistirin. Baliklari bu karisimin içinde yarim saat bekleterek marine edin.
Domatesleri ve soganlari soyup küçük küpler halinde dograyin. Havucu temizleyip ince ince rendeleyin. Sarimsaklari soyup ezin.
Margarini eritip sogani sote edin. Havuç, defne yapragi, kekik ve sarimsagi ilave edip kavurun. Unu ekleyip pembelestirin. Domatesi ilave edip pisirin. Tuz, karabiber ve sekeri serpin.
Baliklari marinattan süzerek alip yaglanmis izgaraya yerlestirin. Iki tarafli olarak 15-20 dakika pisirin. Servis tabagina alip hazirladiginiz sos esliginde sicak olarak servis yapin.Afiyet olsun...