Fırında Patatesli Çipura
3 adet 600 g'lık çipura balığı, fileto çıkarılıp yıkanmış
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
500 g (2 orta boy) patates, kabukları soyulup çok ince yuvarlak dilimlenmiş
500 g (3 orta boy) soğan, piyaz doğranmış
6 diş sarımsak, soyulup bütün bırakılmış
Tuz
750 g (4 iri boy) domates, rendelenmiş
250 ml (yarım su bardağı) su
1 çorba kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı pul biber, isteğe bağlı
4 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1.Fırınınızı 200°C’ye getirip ısıtın.
2. Yağı geniş bir tencerede kızdırın. Patates, soğanları ve sarımsakları ilave edip malzemeler hafifçe renk alıncaya kadar karıştırarak kızartın. Köriyi katıp 1 dakika daha pişirin. Tuzu, domatesi ve suyu katıp bir taşım kaynatın. Ateşten alıp kekiğini ve pul biberi karıştırın. Aralarına balıkları dizerek fırın kabına döşeyin. Üzerini aluminyum folyo ile kapatın. Sıcak fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp maydanozunu serpiştirin ve sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!...