Kalamar Tava (4 Kişilik)
Malzeme:
1 kg kalamar (11- 12 adet)
1/2 su bardağı sıvı yağ
Un
Tuz
Terbiye için:
2 çorba kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı toz şeker
1 adet limonun suyu
Yapılışı:
Kalamarları temizliyoruz veya balıkçımızda temizletiyoruz. İyice yıkadıktan sonra karbonat,şeker ve limon suyu karışımıyla ovun. Sonra en az 30 dakika dinlendirin. Bacakları gövdelerden ayırın. Bacakları kısa parçalar halinde, gövdeyi ise halkalar halinde doğrayın. Doğranmış kalamarları yeterince tuz katılıp karıştırılmış beyaz una bulayın.
Fritöze veya derin bir kaba sıvı yağ koyup kızdırın. Kalamarları gruplar halinde kapağını kapatın. İki dakika sonra çıkarıp kağıt havlu serilmiş servis tabağına alın. Bu işleme kalamarlar bitene kadar devam edin.
Sıcak servis yapın.
Pişirme süresine dikkat edilmelidir fazla kızarırsa sertleşebilir.